Avsnitt 17: iPad kunde ha blivit framtiden | Björeman // Melin // Åhs

  Avsnitt 17: iPad kunde ha blivit framtiden

  .

  Vi värmer upp med nya tröjor, kylskåpskalla chokladkakor och nötallergier. Sedan följer fler tankar om styrplattor, smarta klockor och Steve Jobs-filmen, nu när Fredrik också tagit sig samman och sett den.

  Avsnittets huvudämne är den tyngsta av frågor: vem behöver en iPad? Vem är den för? Vad har vi dem till? Har den en framtid? Varför är Fredrik så förtjust i plattor och tanken på att de ska kunna bli mer än de är nu? Jocke är oroad för den uppväxande generationens datorvana och beskyller sig själv för sina yngre barns bristande datorvana.

  Som avslutning ett litet dopp i e-postkorgen, framför allt kring Mac mini-köpråd men även med ett inspel från självaste iTunes.

  Tusen tack till alla er som e-postar och hör av er på andra sätt! Vad tycker ni om Ipad och dess framtidsutsikter? Och har ni gyllene tips om att livesända poddradio?

  PS – på grund av vad som brukar kallas “tekniska problem” är ljudkvaliteten inte på topp i detta avsnitt. Vi ber om ursäkt för detta.

  Länkar Tröjorna! Sista chansen att köpa är fredag 26 februari 2016! Onedrive for business Sid Meier’s railroads! – förekom även i vårt spelavsnitt Iflicks och Handbreak – macprogram för att rippa och konvertera filmer från DVD, Bluray och annat Fez else Heart.Break() – eminent närproducerat spel Force touch Cortana – Microsofts röstassitent Windows hello Steve Jobs-filmen, även omtalad i förra avsnittet The social network A few good men heter På heder och samvete på svenska Life of Brian Karl Emil Nikka Wink wink, nudge nudge Fredrik är glad att han inte köpt en Apple watch Garmin Forerunner 225 Certina titanium DS pro Pebble Android wear – Android för smarta klockor Jawbone Split screen och slide over – två lägen nyare modeller av Ipad har för att låta en använda två appar mer eller mindre samtidigt SCSI Pythonista är en hel värld för programmeringsspråket Python på Ipad Pennfunktionerna som vi pratar om att Apple tagit bort i en beta har nu kommit tillbaka Ifixit – har bra guider för reparation och uppgradering av alla sorters macar (och mycket mer)